Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Santa Chiara

Olaszország, Nápoly, Látnivalók

Santa Chiara

Nápoly, Olaszország, Látnivalók
  • Cím: Via Benedetto Croce, 59, 80134 Napoli, Olaszország
  • Telefon: 39 081 797 1224

A Santa Chiara a régi város legismertebb műemléke. A Nápoly múltjával a legjobban összeforrott épületegyüttes két részből áll: a Santa Chiara-templomból és a hozzá csatlakozó minorita kolostorból, valamint a Monestero di S. Chiara, a Santa Chiara klarisszák kolostorából. 

A nagy épületkomplexum a középkori Nápoly centrumában épült és szinte átfogja a történelmi Nápoly legjelentősebb részeit.
A templom az Anjouk családi templomaként épült. Bölcs Róbert király spanyol születésű felesége építtette a klarissza apácák részére, mert a legenda szerint ő maga nem léphetett be soraikba és így akart eleget tenni szívbéli vonzalmának. 1310-1328 között provencei francia építészek tervezték és építették, egyesítve az épületben a francia és olasz gótika jegyeit.

A Santa Chiara igénytelen, egyszerű téglahomlokzata az első pillantásra nem kelti az egyik legrangosabb templom képzetét. A templombelsőbe belépve azonban egészen különös hangulat fogad: az ősrégi és a modern harmonikus összhatása. A II. világháborúban súlyosan megrongálódott templom hosszú helyreállító munka során kapta a mai régies-modern arculatát.Santa Chiara
Nápoly, Olaszország
Copyright: giuseppetabbia   Forrás: flickr

Nápolyi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!