Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

San Francisco di Paola-bazilika

Olaszország, Nápoly, Látnivalók

San Francisco di Paola-bazilika

Nápoly, Olaszország, Látnivalók
  • Cím: Piazza del Plebiscito, Napoli, Olaszország
  • Telefon: 39 081 764 5133

A San Francisco di Paola-bazilikát a nápolyi Bourbonok a család restaurációjának emlékére, három évtizedet munkával a római Pantheon mintájára építették. A templom mélyen behúzódik a kolonnádok közé, a Pizzofalcone dombja alá.

A kupolás, henger alakú épület előtt hat oszlopos portikusz emelkedik, amelyet a kolonnádtól egy-egy pillér választ el. A timpanonban nincs szoborcsoport, és különös, hogy a timpanon felett két szent allegorikus szobrát helyezték el.

A bazilika belsejében is igyekeztek utánozni a Panthenont, de nem nagy sikerrel, mert nem sikerült eltalálni az épület arányait. Az 1:1 arány helyett az átmérő 34 méter, a kupola magassága pedig 53 méter. Körben oszlop- és szoborerdő.

Figyelemre méltó a főoltár, amely a legszínesebb féldrágakövekből, lapis lazuliból és jáspisból készült. Ez azonban eredetileg nem a templom része volt, hanem egy lebontott templomból hozták ide.San Francisco di Paola-bazilika
Nápoly, Olaszország
Copyright: twiga_swala   Forrás: flickr

Nápolyi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!