Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Pompeji

Olaszország, Nápoly, Látnivalók

Pompeji

Nápoly, Olaszország, Látnivalók
  • Cím: Pompeji, Nápoly Olaszország

Pompeji pusztulása az ókor egyik legismertebb eseménye. A kiásott romváros Nápoly környékének legnagyobb nevezetessége, leglátogatottabb helye.

Maga a kiterjedt romváros is mély benyomást kelt a látogatóban. A feltárások szerint Pompejinek három központi része volt. A legfontosabb a fórum, ahol Juppiter temploma és a középületek álltak, aztán a Forum Triangolare, ahol a színházak és néhány középület emelkedett, végül az Amphiteatrum és a pompeji ifjak edzőpályája, a Grande palestra.

A turistákat azonban leginkább a pompeji emberek félbeszakadt élete, a sütőben maradt kenyér és a kasszában maradt pénz érdekli, a nyüzsgő város élete a vulkáni hamueső kezdetekor néhány óra alatt szűnt meg.

Az alábbi néhány helyszínt feltétlenül nézzük meg, így ismerhetjük meg Pompeji igazi hangulatát: Forum, Basilica, Tragikus poéta háza, Faun háza, Vettikusok háza, Casa degli Amorini dorati, Terme Stabiane, Nagy Színház, Kis színház, Menandrosz háza, Casa Criptoportico, Villa di Giulia Felice, Amphiteatrum és a Villa dei Misteri.

 

Kinek ajánljuk: Mindenki számára érdekes lehet.


Pompeji
Nápoly, Olaszország
Copyright: aticsot   Forrás: flickr

Nápolyi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!