Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Királyi palota

Olaszország, Nápoly, Látnivalók

Királyi palota

Nápoly, Olaszország, Látnivalók
  • Cím: Piazza del Plebiscito, 1, 80132 Napoli, Olaszország
  • Telefon: 39 081 580 8111
  • Nyitvatartás: 7:45 - 17:00, nyáron 19:00

A Királyi Palota (Palazzo Reale) csaknem 200 méter hosszú homlokzata az elmúlt 3 évszázad uralkodó ízlését tükrözi. Homlokzata ma is barokk, de nagyon sok átalakításon ment át. 

Az épület alapjait még az első spanyol alkirályok vetették meg. 1860 óta ez volt a trónörökösök székhelye. 1937-ben a palota leégett, után megkétszerezték az épülettömeget. A II. világháború alatt a támadások jelentősen megrongálták az épületet. A helyreállítási munkálatok 1968-ban fejeződtek be. 

A Királyi Palota látnivalói közé elsősorban a középső kaputól balra lévő nagy kétkarú lépcsőház, az első emeleti folyosóról nyíló királyi lakosztályok a magánszínházzal és a palotakert felőli bejárattal, valamint a II. emeleten található Nemzeti Könyvtár számítanak.

A királyi lakosztályokhoz tartozik a letűnt királyok, trónörökösök pompakedvét tükröző szalonok hosszú sora. Itt gazdagon faragott és aranyozott, gobelinnel borított bútorok, tükrök, szép gobelinek és képek mesélnek a elmúlt évszázadokról.Királyi Palota
Nápoly, Olaszország
Copyright: DoctorG@Giovanni Facchini   Forrás: flickr

Nápolyi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!