Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Castel dell'Ovo

Olaszország, Nápoly, Látnivalók

Castel dell'Ovo

Nápoly, Olaszország, Látnivalók
  • Cím: Via Eldorado, 1, 80132 Napoli, Olaszország
  • Telefon: 39 81 7954593

A Castel dell'Ovo nevét tojás alakú alaprajzáról kapta a XIV. században, megkülönböztetésül a Castel Nuovotól. A város legrégebbi erődítményének bástyái különböző korokból származnak, az utolsó a XV. századból.

A vár a tengerszint fölé emelkedő kráterperemre épült, ahol az öböl maga a kráter. A hagyomány szerint itt állt Lucullus villája, a romjai között remeték telepedtek meg. Az első vár valószínűleg a XII. században a normannok fészke volt, II. Frigyes már bástyát emeltetett rá. Ide zárták Frigyes el nem ismert örököseit, és itt élt az első magyar trónkövetelő, Anjou Martell Károly. Ezt követően hol védelmi funkciót töltött be, hol börtönként használták.

A Castel dell'Ovo erődítmény jellegét 1860-ban megszűntették. Megvannak még benne a római oszlopok, a kora középkori helyiségek és a börtönök.

Napjainkban a Castel dell'Ovo az ifjú házasok kedvelt fényképháttere. A belső termekben kiállításokat és rendezvényeket tartanak.Castel dell Ovo
Nápoly, Olaszország
Copyright: riunegro   Forrás: flickr

Nápolyi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!